fredag 24 april 2009

Mat för en bra picknick

Mangosalsa till grillat, receptet finns längst ner.

Jag kom på att jag kan dela med mig av några av mina favoritpicknickrecept tills vidare.

Enkla piroger som du kan baka när det är dåligt väder, frysa in och tina till picknicken. Fyllningen kan säkert lätt varieras, men jag gillar salami och fetaost.

Frozen watermelon margeritas
kan du göra färdigt hemma och ta med i en termos. Supergott och svakande! Min absoluta favoritdrink på sommaren.

Fusk-gazpacho på Kelda tomatsoppa. Ta med i en termos och ha grönsakshacket i en separat plastlåda.

Blåbärscupcakes
som jag tar med i mina fyndiga cup-a-cake-förpackningar.

Pastasallad med fullkornspasta, vinmarinerad rostbiff (vanlig grillad funkar inte), fetaost, grönsaker of your choice (jag brukar ha gurka, tomat, paprika och färsk spenat) , rostad lök och rödlök. Blanda allt i en tät plastlåda förutom den rostade löken, som du strör över vid servering. Gör en stark, sur dressing på lika delar olja och vinäger (gärna balsam), en tesked dijonsenap, massa salt och peppar.

Och så världens godaste salsa till grillat som min söta kompis Tess brukar göra. Tärna tomater, mango, salladslök, och gurka (skalad). Blanda med massa färsk koriander. Smaka av med salt och peppar.

Nu drar jag ut i solen!

Inga kommentarer: