tisdag 18 november 2008

Cupcake-rapport från New York

Så många cupcakes i NY som jag tänkt mig blev det inte. Men här kommer i alla fall en liten recension.

1. Magnolia Bakery's cupcakes
Provade red velvet med vaniljfrosting och choklad med cream cheesefrosting. De hade luftiga och lätta bottnar, men ingen av dem smakade särskilt mycket annat än socker. De hade alldeles för mycket frosting (trodde inte att jag någonsin skulle säga det) som var på tok för söt. Red velvet-cupcakes smakade knappt något alls, den var bara läskigt rödfärgad. Plus för att de var lagom stora (små) och såg söta ut. Minus för lång kö och rörigt inne på Magnolia. Stor besvikelse.
Betyg: 2 av 5

2. Chokladcupcake från Beyond Café
Vaniljbotten som var luftig och lätt. Lagom mycket krämig chokladfrosting dekorerad med massa strössel. Så söt att det gott och väl räckte med en halv.
Betyg: 3 av 5

3. Crumbs Bakery
Provade Oreo-cupcake och Grasshopper-cupcake. De var enorma, mer än dubbelt så stora som en normal cupcake. Oreo-cupcaken hade en chokladbotten och vaniljfrosting med krossade oreos i. Helt klart den godaste på hela resan. Grasshopper-cupcaken hade chokladbotten och mintfrosting med chokladknappsströssel. Den var ok, minten kunde smakat mer och strösslet var överflödigt. Dessutom hade den ytterligare en klick smörkräm i, som var totalt onödig. De var alldeles för stora, en halv räckte mer än nog.
Betyg: Oreo 4 av 5, Grasshopper 3 av 5

Sammanfattning:
Amerikanska cupcakes har en fantastiskt härlig och luftig botten som jag måste lära mig att baka, men de är alldeles för söta. Mina cupcakes är faktiskt mycket godare (lite pinsamt att säga, men det är sant).
Dessa cupcakes vågade jag inte ens prova, de såg nästan giftiga ut.

1 kommentar:

Anonym sa...

i Miami finns det helt underbara cupcakes på ett ställe som heter "michas cupcakes" jag beställde en (mini) red velvet cupcake med buttercream frosting där och det var väldigt gott och dom sålde fina formar, måttsatser och strössel där också. Det var desutom väldigt billigt där! Rekomenderar även "Coconut cupcake" som är världens goaste!