onsdag 14 maj 2008

Klasskillnad

Jag surfade runt lite på några matsajter och såg att kocken Monica Ahlberg ska baka en bröllopstårta i sitt tv-program i tv4 ikväll. Leila bakade också en bröllopstårta i sitt tvprogram på tv4+ förra veckan. Nu vet jag ju att Monica Ahlberg inte är en professionell kock, men hur fan ser hennes tårta ut?! Den ser ut att vara gjord av en tioåring, och det kanske är meningen. Men det skulle jag absolut inte vilja ha på mitt bröllop. Jag är ju inte någon fan av Leila Lindholm som ni vet, men det hon gör ser i alla fall otroligt fint och gott ut.

Till vänster är Monicas och till höger Leilas bröllopstårta. Bilderna kommer från recept.nu

Om ett år gifter sig min lillasyster och jag har lovat att baka hennes bröllopstårta. När jag ska bli inspirerad tittar jag knappast på svenska kockars tårtor, utan på Martha Stewarts fantastiska tårtor. Nu har hon inte gjort alla själv och de allra flesta är alldeles för komplicerade för mig. Men de är väldigt vackra och jag får många värdefulla tips därifrån. Att Martha Stewarts tårtor är så vackra beror nog på att hon ofta täcker dem med sockerpasta. Sockerpasta är ungefär som marsipan, förutom att det inte innehåller mandel eller nötter. Sockerpastan är lätt att färga och lätt att arbeta med. Tårtorna blir väldigt jämna och sockerpastan kan också användas för att göra små dekorationer, exempelvis blommor. Så min lillasysters tårta ska vara täckt i sockerpasta med en massa blommor, hjärtan, fjärilar eller vad hon nu vill ha för dekorationer. Oavsett hur jag gör så kommer den att bli många gånger finare än Monica Ahlbergs tårta.

Bilderna kommer från MarthaStewart.com

2 kommentarer:

Cutecakes-Paulina sa...

Hej bakkompis! Har kollat runt på din blogg, fina tårtor du gör! och jag måste erkänna att jag skrattade när jag såg M. Alhbergs bröllopstårta, taskigt kanske men den ser lite ut som en skämttårta!
Du kommer självklart att göra en mycket finare bröllopstårta!
Hälsningar
Paulina

Lisa sa...

Jag och min sambo såg också avsnittet med den roliga tårtan :-) Den ser ju inte klok ut!
Den hade väl funkat på barnkalas, men inte på bröllop!

Jag letade efter bilden på recept.nu (jag har ju pratat om denna tårta och tänkte visa upp bildbevis) men hittade bara "Amorinas och amors tårta" som ser liknande ut, men mycket finare (den håller ju inte Leilas klass men den ser mer normal ut än den som var med i programmet)

God Jul!