torsdag 22 maj 2008

A rose by any other name...


Vad ska man kalla cupcakes på svenska egentligen? Många vet inte vad cupcakes är och kallar dem helt enkelt muffins. Men cupcakes är inga vanliga muffins, de har en massa frosting (krämig glasyr) på och de är lite mindre. Sedan tillkommer problemet med att böja ordet i bestämd form. Cupcakesen - man snubblar ju nästan på det.

Kvinnorna bakom Ragazze.se har lagt upp en bloggpost där de helt enkelt kallar dem tårtmuffins. Det funkar så där tycker jag. Visst är det ett ganska beskrivande namn, men hela gulligheten försvinner. Om jag började använda det skulle jag också behöva döpa om min blogg, och hur kul låter det med "A piece of tårtmuffins"?! Tror inte det. Eftersom tårtmuffins inte är ett vedertaget namn så fortsätter jag baka cupcakes.

1 kommentar:

Lina sa...

Hej!
Jag har också funderat på det där... Jag började baka cupcakes redan på 90-talet och då var det ingen som kallade dem cupcakes. Jag brukade då kalla mina för mumsmuffins, haha. Sött men inte lika sött som cupcakes. Så nu för tiden är det cupcakes jag bakar! :)
Ha en bra dag!
Kram / Lina